bgdeen

Въпроси и отговори

Въпрос: Регистриран/а съм в Дирекция „Бюро по труда”. Какво трябва да направя, за да се включа в курс за обучение в ДП „БГЦПО” клон Стара Загора?
Отговор: Необходимо е да посетите Вашия трудов посредник в Дирекция „БТ“ и да подадете заявление за желан от Вас курс. Графикът с квалификационни курсове можете да откриете на сайта на ДП „БГЦПО“ клон Стара Загора, раздел „Курсове“, както и в Дирекции „Бюра по труда” на територията на страната. Дирекции „Бюро по труда” поемат разходите за Вашето обучение (стойност на курса, нощувките за целия период на обучение, както и едно отиване и връщане в рамките на всеки месец, доказано с билети от обществения транспорт до Вашия град). За всеки пълен присъствен ден Ви се начислява и изплаща стипендия от Дирекция „БТ“.

 

Въпрос: Регистриран/а съм в Дирекция „Бюро по труда”, като безработно лице. Мога ли да се включа в езиков курс?
Отговор: Езиковите курсове не се поемат от Дирекции „Бюра по труда”. В обучение по немски или английски език може да се включите срещу съответното заплащане. Необходимо е да подадете заявление за включване в курс на място в ДП „БГЦПО“ клон Ст. Загора или на електронната ни поща, като посочите телефон за връзка с Вас и нивото, за което сикате да се обучавате. Нивата съответстват на Европейската езикова рамка.

 

Въпрос: Aз съм работодател и желая да обуча мои служители в ДП „БГЦПО” клон Стара Загора. Какво да направя?
Отговор: Необходимо е да подадете запитване по електронна поща, на което ще Ви отговорим с оферта или да се свържете с нас на тел. 042 601 156 или моб. 0886 573 337 Обучението, което ще Ви предложим, ще бъде изцяло съобразено, като тематика и продължителност, с Вашите конкретни потребности.

  1. Име *
    * Моля въведете Вашето име!
  2. Имейл /email/ *
    * Моля въведете валиден имейл адрес!
  3. Съобщение *
    * Моля, въведете текст на съобщението!